Tervetuloa maailman ensimmäiseen smootilaan – mikä on smootila

Mikä on smootila? Kehittelimme yrityksellemme uuden konseptin, koska se ei tuntunut sopivan mihinkään vanhoista. Kahvila tai ravintola tuntuivat nuutuneilta konsepteilta, joista mikään ei tarkasti kuvannut toimintaamme tarkasti. Smoothiebaari puolestaan kuulostaa fiiniltä, eikä istu suomen kieleen erityisen hyvin. Tahdoimme löytää termin, joka olisi helpommin lähestyttävä ja rento.

Toimitilat oli jo vuokrattu, kun aloimme miettiä seiniä maalatessamme, mikä paikasta käytännössä tulisi. Kun perinteiset nimet eivät tuntuneet oikeilta vaihtoehdoilta, aloimme harkita mahdollisuutta perustaa oma toimiala. Suomesta ei löytynyt vastaavaa liikettä, joten meillä oli mahdollisuus päättää itse mikä olisimme. Kahvila ja ravintola olivat siis poissa laskuista, eikä smoothiebaarille löytynyt sujuvaa suomenkielistä vaihtoehtoa – Shasa ei tulisi olemaan mikään pirtelöbaari. Kahvila oli toiseksi sopivin vaihtoehto, joten risteytimme sen smoothie barin kanssa, ja näin syntyi maailman ensimmäinen smootila.

Nimi Shasa on Joonan käsialaa. Se on peräisin Kalaharin aavikolta Afrikasta ja on Bushman-heimon kieltä: se merkitsee “hyvä vesi”. Joona keksi nimen eräällä waterfall-335985_1280iltalenkillä; hän oli joitain vuosia aiemmin lukenut Wilbur Smithin kirjoittaman kirjan, jossa yhden päähenkilön nimi oli Shasa. Vettä pidettiin elämän alkuna ja juurena heimossa. Se oli bushmaneille kallimpaa kuin kultaa, ja nimenä suuri kunnianosoitus. Joona muisti tämän tarinan, ja se tuntui hyvältä nimeltä yritykselle positiivisine assosiaatioineen.

Meidän tapamme tarjota asiakaspalvelua on valmentava. Se on melko uudenlainen ote yksityisellä ravintola-alalla. Tavoitteenamme on tuottaa asiakkaillemme sellaisia tuotteita ja palveluita, joille heillä oikeasti on tarvetta, ja jotka tarjoavat heille todellista iloa ja hyötyä. Haluamme tarjota heille paikan, jossa on leppoisaa nauttia smoothieta, ja sen lisäksi myös mukava viettää aikaa kavereiden kesken.

Raaka-aineet ja tuotteet saadaan joko paikallisilta yhteistyökumppaneilta tai heidän kauttaan. Fitnessfirstin Lasse tarjoilee superfoodit. Katriinan kaipan Virpi tuo luomukasvikset, hedelmät ja juurekset. Erilaiset pientilat tuottavat hunajatuotteemme, mausteet ja marjat. Tavoitteena on, että asiakas voi myös ostaa tuotteissamme käytettyjä raaka-aineita joko meiltä tai yhteistyökumppaneiltamme. Myös smootilassa myytävien tuotteiden reseptit ovat saatavilla asiakkaille. Näin asiakkaat voivat laajentaa terveellisiä valintoja myös koteihinsa.