Shasa – Tietoa meistä

Tervetuloa Shasa.fi blogiimme. Olemme terveellisen ruoan itseoppineita taitureita, ja pidämme blogia harrastusmielessä. Täällä bogissa kirjoitamme uusimmista trendeistä terveellisen ruoan saralla, ja jaamme lempireseptejämme. Haluamme jakaa terveellisen ruoan sanomaa, ja ylläpitää tietoisuutta uusista jutuista. Joskus voi olla vaikeaa pysyä perässä kaikesta, sillä koko ajan, lähes joka viikko tulee uusia ruokia, superfoodeja, ja ruokatrendejä, joista ei ole koskaan kuullutkaan. Me olemme ihmisiä, jotka kokeilevat näitä uutuuksia aina ensimmäisten joukossa, ja haluamme jakaa rehelliset mielipiteemme, ja kokemuksemme tuotteista tänne blogiin. Jos sinulla, hyvä lukijamme, on ehdotuksia liittyen siihen, mitä seuraavaksi kokeilisimme, ja millaisiin resepteihin ja juttuihin on kiinnostusta, kaikki palaute ja ehdotukset ovat erittäin tervetulleita! Jätä siinä tapauksessa kommentti, tai lähetä meille sähköpostia.

Smoothiet ja mehut

Rakastamme erityisesti smoothieita ja tuorepuristettuja mehuja, joita juomme lähes päivittäin. Jaamme parhaat resptit aina täällä blogissa. Smoothieiden tekemiseen ei tarvitse oikeastaan muita välineitä, kuin tehosekoittimen tai sauvasekoittimen. Kaikki ainekset blenderiin, ja parissa minuutissa on valmista. Makuyhdistelmiä smoothieissa voi tehdä satoja, ellei tuhansia erilaisia. Lähes tulkoon mikä tahansa hedelmä, marja, tai kasvis sopii smoothieen! Jos haluat smoothiesta mahdollisimman kylmää, ja tehosekoittimesi ei ole tarpeeksi tehokas jäiden murskaamiseen, käytä vielä hieman jäisiä marjoja. Varo kuitenkin rikkomasta tehosekoitinta. Yleensä halvimmat niistä ovat todella tehottomia, ja menevät helposti rikki, jos tehosekoittimeen laittaa esimerkiksi jäitä, tai kokonaisia pähkinöitä. Kaikkein parhaimmat tehosekoittimet, taas jauhavat melkein mitä vaan, ja niillä voi tehdä esimerkiksi erilaisia tahnoja pähkinöistä ja siemenistä, tai pohjan raakakakulle. Hyvään blenderiin kannattaa ehdottomasti panostaa, mutta vain siinä tapauksessa, jos sille tulee oikeasti lähes päivittäistä käyttöä, monen vuoden ajaksi. Markkinoiden parhaita tehosekoittimia, ovat muun muassa Nutribullet ja Vitamix. Niistä on eri malleja, ja jos esimerkiksi jollain kaverillasi on malli, jonka ostamista harkitset, kannattaa kokeilla pidätkö siitä, sillä parhaimmat tehosekoittimista voivat maksaa useita satoja euroja.

Kotona tehdyt mehut ovat yhtä herkkua, ja myös erittäin terveellisiä, sillä mahussa puristetaan hedelmistä ja kasviksista kaikki ylimääräinen pois, ja jäljelle jää vain kaikkein ravinnerikkain osa hedelmistä. Mehuja voi juoda esimerkiksi aamiaisena, välipalana, tai niillä voi myös korvata muutaman päivän ajan kaikki ateriat, jolloin kyseessä on mehupaasto. Mehupaastolla on paljon tunnettuja terveysvaikutuksia. Se muun muassa puhdistaa suolistoa, ja voi alentaa kolesterolia. Myös hengelliset vaikutukset ovat osa mehupaastoa. Useimmiten paaston aikana, ja sen jälkeen, on selkeämpi mieli, ja helpompi tehdä päätöksiä, ja saada uusia ideoita. Jos paastoa kuitenkin jatkaa liian pitkään, positiiviset vaikutukset muuttuvat negatiivisiksi, ja tilalle tulee väsymys, keskittymiskyvyn puute, ja huono olo.

Superfoodit

Superfoodit tai superruoat, ovat nostaneet suosiotaan viimeisen viiden vuoden aikana. Ne ovat raaka-aineita, joilla on erityisen korkea ravinnepitoisuus, eli ne pitävät sisällään paljon vitamiineja, hivenaineita, sekä mineraaleja. Useita superfoodeiksi kutsuttavista ruoista tai aineista, on käytetty jo vuosisatoja. Monet superfoodeista kasvavat erityisen karuissa olosuhteissa, kuten vuoristoissa. Superfoodeja on tapana lisätä esimerkiksi smoothieen, jossa niiden, joskus hieman erikoinenkin maku, peittyy makeiden hedelmien maun alle. Tunnetuimpia superruokia ovat spirulina, maca, chlorella, acai, camu camu, psyllium, lucuma, sekä MSM. Superfoodeja on olemassa vaikka kuinka paljon, ja on lähteestä kiinni, miten superruoka määritellään. Meidän blogistamme voit saada lisätietoa superfoodeista ja vinkkejä siihen, miten niitä voisi tehokkaasti käyttää. Myös muualta netistä löytyy paljon ajankohtaista tietoa superfoodeista, mikäli aihe kiinnostaa enemmänkin. Niitä voi ostaa esimerkiksi isommista tavarataloista, sekä luontaistuotekaupoista. Hinta vaihtelee valmistajan, ja tuotteen mukaan. Suomessa on myynnissä esimerkiksi Cocovin sekä Puhdistamon tuotteita.

Superfoodit ovat myös oiva välipala ja niitä on helppo kuljettaa mukana, sillä ne säilyvät yleensä jonkin aikaa ilman jääkaappia mukana laukussa. Esimerkiksi erilaisiin harraastuksiin on helppo ottaa näitä mukaan päivän aikana nautittavaksi. Oletpa sitten joogan harrastaja tai muun urheilun, kannattaa ottaa vinkit talteen. Myös monet ammatikseen pelaavat, ovat löytäneet nämä ruoat, joka on helppo vaihtoehto, sillä nettikasinot voivst viedä yllätävän paljon aikaa ja syöminen unohtuu!