Kreatiinilla lisätehoa treeniin

Eikö treenisi ole tuottanut haluttuja tuloksia viime aikoina? Tuntuuko, että palautuminen vie tavanomaista pidempään? Nyt on oikea aika tutustua kreatiiniin!

Millainen aine on lisäravinteiden kuningas, kreatiini?

Kreatiini on kolmesta aminohaposta (arginiini, glysiini ja metioniini) koostuva lisäaine, jota esiintyy luonnostaan elimistössä, pääasiassa luuston lihaskudoksessa. Se on yksi suosituimmista lisäravinteista urheilijoiden keskuudessa.

Kreatiinin moninaiset hyödyt tukevat treenaajaa

Kreatiinin käytön etuja ovat muun muassa parantunut lihasvoima, lisääntynyt lihasvolyymi ja lyhentynyt palautumisaika harjoitusten välillä, joka voi johtaa suurempiin saavutuksiin lyhyemmässä ajassa. Kreatiini voi myös auttaa vähentämään lihasväsymystä ja parantamaan kestävyyttä. Kreatiinin käyttö on hieman eri asia kuin bitcoinin arvon kehitys, sillä ihmeiden on turha odottaa tapahtuvan yhdessä yössä.

Näin pääset alkuun kreatiinin käytössä

Kreatiinin käyttö vaatii kärsivällisyyttä, sillä vaikutusten ilmeneminen sekä elimistön sopeutuminen vievät aikaa. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi siihen tulisi myös yhdistää terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta. Aloittaessaan monet ihmiset huomaavat, että 3–5 grammaa kreatiinia päivittäin takaa heille suurimman hyödyn.

Kreatiinin yleinen sivuvaikutus on turvotus, joka voi aiheuttaa vatsavaivoja. On myös olemassa nestehukan riski, jos kreatiinin käyttäjät eivät juo riittävästi vettä harjoitustensa aikana ja sen jälkeen.

Kreatiinin sisällyttäminen ruokavalioon on helppoa

Kreatiinin käyttö on melko yksinkertaista. Lisää mittalusikallinen kreatiinijauhetta juomaasi ennen tai jälkeen harjoittelun, ota korkeintaan viisi milligrammaa painokiloa kohti joka päivä ja jaa päivittäinen annos kahteen tai kolmeen annokseen. On tärkeää muistaa, että liian suuri kreatiinin käyttö voi olla vaarallista.

Saatavilla hyvin varustelluista tavarataloista ja jälleenmyyjiltä

Kreatiinia on laajalti saatavilla jauheena terveyskaupoista ja lisäravinteiden jälleenmyyjiltä. Sitä löytyy helposti myös verkosta. Kreatiinia ostaessasi on tärkeää lukea pakkausmerkinnät ja etsiä tuotteita, joissa ei ole keinotekoisia väri-, maku- ja säilöntäaineita. Näin tiedät, että saat laadukkaan lisäravinteen.

Kreatiinikaan ei korvaa hyviä yöunia ja ravitsevaa ruokaa

Jos etsit loistavaa lisäravintoa, joka auttaa sinua nostamaan treenisi seuraavalle tasolle, kreatiini voi olla paras vaihtoehto juuri sinulle. Kysy kuitenkin aina neuvoa pätevältä ammattilaiselta ennen käyttöä. Eikä tule myöskään unohtaa sitä, että mikään ei ole tärkeämpää kuin tasapainoinen ruokavalio ja riittävä lepo optimaalisten tulosten saavuttamiseksi.