Raakasuklaan terveyshyödyt

Useimmat ihmiset pitävät suklaata epäterveellisenä herkkuna, mutta raakasuklaa on eri asia. Puhtaista, käsittelemättömistä kaakaopavuista valmistettu raakasuklaa ei sisällä sokeria, maitotuotteita tai lisäaineita. Se on rikas antioksidanttien, magnesiumin ja muiden kivennäisaineiden lähde, ja sillä on todettu olevan lukuisia terveysvaikutuksia.

Mikä on raakasuklaa

Raakasuklaa valmistetaan puhtaista, käsittelemättömistä kaakaopavuista. Se on rikas antioksidanttien, magnesiumin ja muiden kivennäisaineiden lähde, ja sillä on todettu olevan lukuisia terveysvaikutuksia.

Raakasuklaan terveyshyödyt

Yksi raakasuklaan tärkeimmistä eduista on, että se on rikas antioksidanttien lähde. Nämä kemikaalit auttavat suojaamaan elimistöä vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta, jotka voivat johtaa useisiin sairauksiin, kuten syöpään. Raakasuklaa sisältää myös runsaasti magnesiumia, joka on tärkeää hyvän terveyden ylläpitämiseksi. Magnesium auttaa säätelemään verenpainetta, pitämään sydämen terveenä ja parantamaan hermojen toimintaa.

Kuinka tehdä raakasuklaapatukoita

Omien raakasuklaapatukoiden valmistaminen on yksinkertaista ja helppoa. Tarvitset vain muutamia perusaineksia ja ruokakoneen. Sekoita ainekset keskenään, kunnes niistä muodostuu tahmea taikina, painele sitten patukan muotoon ja jäähdytä jääkaapissa tunnin ajan. Kun odotat raakasuklaan kovettuvan, niin voit pelata paras korttipelisivu. Tässä on muutama resepti, joiden avulla pääset alkuun:

Raakasuklaan perusresepti:

1/2 kupillista kaakaojauhetta

1/4 kupillista sulatettua kookosöljyä

1/4 kupillista hunajaa tai vaahterasiirappia

Ripaus suolaa

Superfood-raakasuklaaresepti:

1/2 kuppi kaakaojauhetta

1/4 kupillista sulatettua kookosöljyä

1/4 kupillista hunajaa tai vaahterasiirappia

Ripaus suolaa

1 tl vaniljauutetta

1/4 kupillista goji-marjoja

1/4 kupillista chia-siemeniä

Suklaan historia

Suklaalla on pitkä ja rikas historia, joka juontaa juurensa muinaisiin mayoihin ja atsteekkeihin. Nämä kulttuurit uskoivat, että suklaa oli lahja jumalilta, ja käyttivät sitä uskonnollisissa seremonioissa ja valuuttana.

Sveitsiläinen suklaantekijä Daniel Peter keksi 1800-luvun alussa maitosuklaan lisäämällä maitoa kaakaojauheeseen. Näin luotiin uusi, suositumpi suklaatyyppi, josta kaikenikäiset saattoivat nauttia.

Nykyään suklaata nautitaan kaikkialla maailmassa, ja sitä pidetään peruselintarvikkeena monissa kulttuureissa. Sitä käytetään kaikessa jälkiruoista ja välipaloista suolaisiin ruokiin ja jopa cocktaileihin.

Suklaafaktat, joita et tiennyt

Suklaa on hyvä kivennäisaineiden, kuten raudan, kaliumin ja sinkin, lähde. Rauta on tärkeää terveiden verisolujen ylläpitämiseksi ja anemian ehkäisemiseksi, kalium auttaa säätelemään verenpainetta ja sydämen terveyttä, ja sinkki on välttämätöntä immuunijärjestelmän toiminnalle ja haavojen paranemiselle.

Antioksidantit ovat tärkeitä hyvän terveyden ylläpitämiseksi, ja suklaa on hyvä niiden lähde. Suklaan sisältämät antioksidantit auttavat suojaamaan kehoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta, jotka voivat johtaa moniin sairauksiin, kuten syöpään. Ne auttavat myös säätelemään verenpainetta ja pitämään sydämen terveenä.

Suklaa sisältää paljon kaloreita, mutta se ei tarkoita, että sitä pitäisi välttää kokonaan. Tarkkaile vain, kuinka paljon syöt sitä, ja varmista, että se mahtuu päivittäiseen kalorimäärääsi. Muutama neliö suklaata päivässä on ihan hyvä, mutta älä yritä liioitella.

Mitä opimme raakasuklaasta?

Raakasuklaa on eri asia kuin suklaa, johon olemme kaikki tottuneet. Se valmistetaan puhtaista, käsittelemättömistä kaakaopavuista, eikä se sisällä sokeria, maitotuotteita tai lisäaineita. Raakasuklaalla on todettu olevan lukuisia terveyshyötyjä, kuten sydämen terveyden paraneminen, stressitason aleneminen ja energian lisääntyminen.

Suklaalla on pitkä ja rikas historia, joka juontaa juurensa muinaisiin mayoihin ja atsteekkeihin. Nämä kulttuurit uskoivat, että suklaa oli lahja jumalilta, ja käyttivät sitä uskonnollisissa seremonioissa ja valuuttana. Nykyään suklaata nautitaan kaikkialla maailmassa, ja sitä pidetään peruselintarvikkeena monissa kulttuureissa. Sitä käytetään kaikessa jälkiruoista ja välipaloista suolaisiin ruokiin ja jopa cocktaileihin. Suklaa on kulkenut ihmiskunnan mukana jo tovin niin pyhissä seremonioissa, kuin juhlissa ja surun hetkissä. Arvostetaan suklaata ja tuotetaan sitä kestävällä tavalla!