Herkullinen raakasuklaafudge valmistuu helposti kotona

Jatkamme smoothie bowleista ja detox-kuureista kertomisen jälkeen terveellisillä mutta herkullisilla jälkiruuilla! Tänään esittelyssä on yllättävän helposti valmistuva raakasuklaafudge eli suklaatoffee. Siinä parasta on ehdottomasti se, että sen valmistukseen tarvitaan vain muutama aines, joilla tulee jo erittäin hyvä lopputulos. Jos innostuu kokeilemaan erilaisia reseptejä, saa tästä herkusta myös loputtoman määrän erilaisia versioita. Joukkoon voi lisätä melkeinpä mitä vain kaapista löytyy, vaikka gojimarjoja, hyvää merisuolaa taikka hasselpähkinäpussin jämät.

Tässä perusresepti simppeliin mutta namiin raakasuklaafudgeen:

0,75 dl kookosmaitoa

1-2 rkl kookosöljyä

1 dl raakasuklaajauhoa

2-3 rkl kookoshiutaleita

1 tl makeutusainetta (esim. agave-siirappia, hunajaa tai vaniljajauhetta)

Valmistusvaiheet:

Kuumenna kattilassa hiljaisella lämmöllä kookosmaito ja kookosöljy niin, että öljy sulaa ja ne sekoittuvat keskenään.

Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää suklaajauho joukkoon.

Lisää seokseen myös kookoshiutaleet ja käyttämäsi makeutusaine. Sekoita hyvin ja varmista, että että seos on tasaista.

Kaada seos vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.

Anna seoksen jähmettyä 1-2 tuntia pakastimessa. Ota valmis suklaatoffee pakastimesta ja leikkaa se noin 1,5 cm mittaisiin paloihin.

Vinkki: Koristeluun voi käyttää vaikka raakakaakaojauhetta!

 

Nauti yhdessä kahvin tai teen kanssa!