Puhdista kehosi detox-kuurilla

Näin tammikuussa varmasti monet ovat tehneet erilaisia uuden vuoden lupauksia, ja yksi suosittu lupaus on tietenkin laihdutus, kuntoilu tai terveellinen ruokavalio. Myös detox-kuurit ovat tulleet suosituiksi viime vuosina, ja nämä kuurit puhdistavat elimistön ja saavat olon kevyeksi. Detox-kuurit poistavat haitallisia aineita ja myrkkyjä, sekä parantaa sisäelinten toimintaa. Ne myös hidastavat ikääntymistä, ehkäisee kroonisia tauteja ja auttaa kontrolloimaan painoa.

Puhdistuskuuri kirkastaa mielen sekä parantaa huomattavasti elämänlaatua. Kaikki rasvainen, sokeripitoinen ruoka, ympäristön haitalliset aineet, stressi, tupakointi ja monet muut tekijät rasittavat kehoamme. Detox-kuurin avulla saa puhdistettua elimistön, kevennettyä olon, kirkastettua ihoa sekä lisää energiaa.

Detox-kuureja on monenlaisia, ja on tärkeää valita itselleen juuri sopiva. Kuurit saattavat kestää kolmesta päivästä moneen viikkoon, ja tällä aikavälillä on tärkeää pitää hyvää huolta itsestään. Detox on sillon tällöin lähtölaukaus elämäntapamuutokselle, ja tällöin kannattaakin miettiä tarkasti onko valmis muuttamaan ruokailutottumuksiaan. On myös tärkeää miettiä, että mikä ajankohta on sopiva kuurille. Detox-kuuria ei kannata aloittaa kiireen ja stressin keskellä, eikä suuria urheilusuorituksia kannata tehdä. Kuurin aikana syö huomattavasti vähemmän, mikä tarkoittaa taas sitä että suuret ponnistelut eivät ole hyväksi keholle.

Kuurin tarkoituksena on välttää kaikkia herkkuja ja sokeria kaikissa muodoissa. Myös kofeiinille, alkoholille, tupakalle ja einestuotteille täytyy sanoa jyrkkä ei. Gluteeniviljat, punainen liha ja maitotaloustuotteet täytyy myös jättää kuurin ajaksi taka-alalle.

Mitä kuurin aikana saa sitten syödä? Tällöin saa antaa itselleen luvan syödä kaikkea värikästä, ja ennen kaikkea aitoa ruokaa. Ruokavalioon kuurin aikana kuuluu juureksia, vihanneksia, täysjyväriisiä, hedelmiä, marjoja, siemeniä sekä kasvisöljyä kohtuuden kanssa. Proteiinin lähteenä voi käyttää valkoista lihaa, kalaa ja riisiproteiinia.

Detox-kuuri on kaikenkaikkiaan loistava vaihtoehto niille, jotka etsivät starttia elämäntapamuutokselle. Oikein toteutetun kuurin jälkeen vireystaso lisääntyy, iho hehkuu, keho voi paljon paremmin ja mieli on entistä kirkkaampi.