Monipuolinen MSM

MSM eli metyylisulfonyylimetaani on vesiliukoinen sekä orgaaninen rikki. MSM on neljänneksi eniten kehossa esiintyvä kivennäisaine, mutta silti monet ihmiset kärsivät sen puutteesta. MSM saa ravinnosta, kuten lihasta, kananmunista, kalasta sekä maidosta, mutta sitä kannattaa käyttää myös lisäravinteena.

Puhdas MSM on tuoksuton, valkoinen sekä kitkeränmakuinen aine. MSM:n rooli on erittäin tärkeä, sillä rikki tukee monia rakenteita ja toimintoja kehossa aina verisuonista sydämeen sekä sidekudoksiin saakka. MSM tuottaa myös uusia terveitä soluja. On siis sanomattakin selvää, että MSM on erittäin tärkeä kivennäisaine ihmiskeholle.

MSM:n käyttökohteet

MSM ei ole lääke eikä rohdos, mutta oikealla annostuksella se voi edesauttaa kehon toimintoja varsinkin ihon, kynsien sekä hiusten kehittymisessä. MSM voikin käyttää muun muassa arpien hoidossa. Korkeampina pitoisuuksina käytettäessä MSM on todettu olevan positiivisia hyötyjä myös seuraavissa sairauksissa: niveltulehdus, allergiat ja astmat, diabetes, ruuansulatushäiriöt, mielialahäiriöt sekä krampit ja lihasarkuus.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että MSM on positiivisia näyttöjä erityisesti niveltulehdusten hoidossa, sillä MSM parantaa oleellisesti nestekiertoa nivelissä sekä siten vähentää jäykkyyttä sekä turvotusta. MSM hajoittaa myös niveltulehdukseen liittyviä kalkkisakkautumia.

MSM annostus

MSM:n käyttäminne tulee aloittaa varovasti sekä määrää tulee lisätä maltilla, jotta vatsa ja suolisto ei reagoisi huonosti heti alussa aineeseen. MSM on myytävänä yleensä jauhemuodossa, jolloin sitä voi sekoittaa aamukahviin, smoothien tai puuroon. MSM voi maistua alussa pistävältä, mutta makuun yleensä tottuu nopeasti. MSM on myytävänä myös tabletteina, mutta tabletteihin on haastavaa saada riittävä annosmäärä, jolloin tabletteja tulee nauttia useampi. MSM tulisi ottaa yleensä aamuin illoin, sillä MSM puoliintumisaika on noin 12 tuntia. Kuitenkin MSM nauttimisessa Kannattaa huomioida se, että sillä on piristävä vaikutus. Tämän vuoksi MSM ei kannattaisi ottaa välttämättä yötä vasten.

Yleinen annostusohje on, että ensimmäiset 2 – 3 päivää jauhetta tulisi ottaa noin 2 grammaa veteen sekoitettuna kolmesti päivässä. Pian määrää voi nostaa 3 grammaan ja aina 4 grammaan kolmesti päivässä. Ihmiset ovat yksilöllisiä ja eri painoisia, joten suositeltu annosmäärä kannattaa tarkistaa aina pakkauksesta.

MSM on ainakin kokeiltavan arvoinen kivennäisaine, sillä se on auttanut monia henkilöitä, jotka ovat kärsineet nivelongelmista.