Mahtava maca-jauhe

Maca (Lepidium meyenii) on Perun Andeilla kasvava kasvi, jolla on huomattu olevan elimistön toimintoja tasapainottava vaikutus. Macaa viljellään tuhansien metrien korkeudessa vuoren juurilla karuilla olosuhteissa, joissa muut kasvit eivät enää menesty.

Mitä Maca sisältää?

Maca on suosittu ainesosa perulaisten ruokavaliossa. Macan ravintosisältö on laadukas, sillä se sisältää runsaasti proteiineja, vitamiineja ja mineraaleja. Maca sisältää varsinkin suuria pitoisuuksia C-vitamiinia, kalsiumia sekä rautaa. Se mikä tekee Macasta erinomaisen, on sen upea aminohappo koostumus. Maca sisältää 18 aminahappoa, joiden joukossa ovat myös 8 valkuaineitta, joita kehomme ei pysty valmistamaan. Sen vuoksi Macasta onkin tullut kiistattomasti yksi tärkeimmistä ja suosituimmista superfoodien aarteista.

Mitä hyötyä Macasta on?

Macan on tutkittu parantavan henkilön fyysistä sekä henkistä suorituskykyä ja ylläpitämään sitä. Erityisesti Macan uskotaan parantavan sekä miesten että naisten hedelmällisyyttä sekä seksuaalista halukkuutta. Tämä seikka tiedetäänkin hyvin Perulaisessa vanhassa kulttuurissa. Tehon uskotaan perustuvan nimenomaan luonnollisen libidon kasvattamiseen. Macan on huomattu parantavan myös muistia sekä helpottavan oppimista.

Maca sopii erinomaisesti rakastamiemme smoothieiden joukkoon. Suosittelemme nauttimaan Macan aamulla, sillä sillä on piristävä vaikutus. Macaa voi käyttää myös monipuolisemmin, kuten puuron, kahvin, teen tai jälkiruokien sekaan. Suositeltava päiväannos Maca-jauheelle on noin 2 – 4 ruokalusikallista. Käyttö kannattaa kuitenkin aloittaa varovasti, sillä kehon on aina hyvä tottua uuteen. Macaa ostettaessa on hyvä kiinnittää huomiota sen laatuun, sillä laadukas Maca on kerätty oikeaan aikaan ja se on viljelty luonnonmukaisin menetelmin sen luonnollisessa ympäristössä, 2000 – 4000 m korkeudessa.

Maca-jauhetta voidaan pitää hieman hintavana, mutta sen terveysvaikutukset puhuvat puolestaan. Kun lukija lukee, mistä Maca on peräisin, on ymmärrettävää, että sen hinta on myös korkeampi. Ei liene aivan helppoa kerätä luonnonmukaista Macaa korkealta vuoren rinteiltä ja vieläpä tuoda se kaukaiseen Suomeen.