Juuri nyt, pimenevien iltojen lähestyessä, monille ihmisille tulee halu istuskella sohvan nurkassa peiton alla. TV on päällä, kullanmuru kainalossa, kynttilöitä, lempileffa. Ihan kuin jotain kuitenkin puuttuisi? Niinpä niin, ilta olisi täydellinen, jos olisi jotakin naposteltavaa. Miten olisi Fazerin sininen tai sipsikulho, johon meidän molempien, minun ja elämäni miehen, kädet mahtuu samaan aikaan kauhomaan transrasvoja elimistöömme? Nam!
Mitä jos tekisit kuitenkin toisin? Mitä jos, tänä syksynä aloittaisit pimeyttä vastaan taistelun, ihan muilla keinoin? Entä jos jättäisit sipsit ja irtokarkit kauppaan, ja kokeilisit jotain, joka tuo sinulle energiaa, eikä taatusti vararengasta talven varalle? Voin nimittäin kertoa sinulle salaisuuden, jos lupaat pitää sen omana tietonasi. Lupaathan? Talvitakit on keksitty. Kävele kauppaan, ja osta se Haglöfsin kallein untuvatakki. Ei, ihmiset eivät tarvitse vararasvaa talven varalle. Edes Suomessa ei ole niin kylmä.
Tänä syksynä kannustan kaikkia kokeilemaan mehupaastoa! Mehupaasto puhdistaa elimistön kesän herkuttelujen jäljiltä, ja pääset aloittamaan uuden vuodenajan pirteänä, ja uudella energialla. Mikä olisikaan parempaa! Paastoamisen voi aloittaa lyhyelläkin paastolla, mikä on kannattavaa, etenkin jos kyseessä on ensimmäinen paasto ikinä. Jo kolmen päivän paasto tekee hyvää elimistölle. Kuitenkin, jos paastoaminen ei tuota huonoa oloa, kannattaa sitä jatkaa muutama päivä pidempään, venyttäen paastoa esimerkiksi viiden päivän mittaiseksi. Sillon paaston terveysvaikutukset kasvavat. Kuitenkaan liian pitkäksi ei kannata paastoa venyttää, sillä silloin terveysvaikutukset eivät enää lisäänny, päinvastoin.
Ainoastaan siinä tapauksessa, jos kärsit jostakin pitkäaikaissauraudesta, tai esimerkiksi nivelkivuista, voi pitkä paasto olla tarpeen. Sillä tavoin maksimoidaan elimistön puhdistus, ja annetaan keholle rakennusaineita parantaa sairaita soluja. Muistathan, että yli viikon mittaisesta paastosta tulisi aina keskustella lääkärin kanssa, ja harkita mahdollisesti verikokeita pidemmän paastojakson aikana.