Hedelmäiset ja marjaisat smootit

Smootila tarjoaa myös erilaisia hedelmiin ja marjoihin pohjautuvia smooteja. Kotimaiset marjat sisältävät runsaasti antioksidantteja, joita keho tuottaa vähemmän 25 ikävuoden jälkeen. Niissä on paljon vitamiinejä ja hivenaineita. Marjoista saa myös makua, kuten makeutta tai kirpeyttä juomiin. Erilaiset hedelmät lisäävät uusia makuja ja makeutta marjojen rinnalle. Makeutusaineeksi sopii lempeä hunaja, jos sitä ollenkaan tarvitsee.

Päivänsäde on meidän marjaisin smootimme. Siihen tulee marjasekoitusta, joka sisältää mansikkaa, mustikkaa, puolukkaa, mustaherukkaa ja punaherukkaa, banaania, hunajaa ja päärynää. Sen makumaailma on siis pohjoismaalaisille tuttu ja tarjoilee taattua makeutta ja runsaasti antioksidantteja. Mikäli kaipaat piristystä päivääsi, valitse Päivänsäde.

Vitaboost sen sijaan tarjoaa runsaasti energiaa ja piristystä. Sen raaka-aineisiin kuuluvat klementiini, sitruuna, mansikka, omena, puolukka, D-vitamiini ja goji-marjat. Tässä smootissa on siis myös valtava määrä antioksidantteja. C-vitamiini voi parantaa elimistön vastustuskykyä, ja sillä on tärkeä tehtävä ravinteiden smoothie-833464_960_720pilkkomisessa ja imeytymisessä elimistössä. Mustaherukka on marjoista yksi parhaita C-vitamiinin lähteitä. Vitaboost sopii hyvin talvikauteen ja kenelle tahansa, joka taipaa hieman boostia.

Parantaja on smooti, jonka voi juoda, kun on jo liian myöhäistä nauttia Vitaboost. Vitsi. Koskaan ei ole liian myöhäistä juoda Vitaboostia, mutta mikäli kärsit kiputiloista, Parantaja voi auttaa. Se tehdään taikateepohjalle, ja siihen tulee goji-marjoja, mustikkaa, puolukkaa, mustaherukkaa, punaherukkaa, ashwaganhaa, hunajaa, colostrumia, kookosöljyä, reishiä, kaakaovoita, sekä C- ja D-vitamiinejä. Jos haluat kokeilla smootia kotona, mutta taikatee puuttuu, sen voi korvata pakuriteellä, inkiväärillä, chilillä lakujuurella ja yrteillä kuten nokkosella, pau d’arcolla, cat’s clawlla tai reishillä. Smootin aineksillä on tulehdusta ja kiputiloja lievittäviä ominaisuuksia, joten se sopii nuutuuneeseen olotilaan.

Marjaisten ja hedelmäisten smootejen energinen serkku on vihreä smooti. Mikäli et ole vielä tutustunut vihreisiin smooteihin, kannattaa kokeilla niitä. Vihreä smooti tarjoaa marjojen tai hedelmien lisäksi myös ravinnerikkaita leviä ja kasviksiä. Ne ovat kevyitä ja terveellisiä. Valikoimiimme kuuluu useita erilaisia vihreitä smooteja energiatasoa nostavista hedelmäisiin taukojuomiin. Ne ovat marjaisampien juomien lisäksi helppo tapa lisätä vitamiineja ja hivenaineita ruokavalioon. Kokeile vaikka yhtä aamiaiseksi.